Castelul Cantacuzino

Castelul Cantacuzino din Busteni a fost cladit in anul 1911 in parcul al carui proprietar a fost Printul Gheorghe Grigore Cantacuzino zis “Nababu” din cauza averii sale impresionante.
Se spunea ca ar fi putut pava intreaga curte aferenta castelului cu monedele sale de aur.
Castelul este inconjurat de cascade, grote si fantani arteziene si este in topul primelor castele din Romania din punct de vedere architectural.
Castelul a functionat ca sediu al Sanatoriului Ministerului de Interne, apoi in anul 2008 a fost cumparat de catre un grup de investitori si repus in circuitul turistic.
Se afla in cartierul Zamora.
Castelul Cantacuzino din Busteni este unul dintre cele mai spectaculoase monumente istorice din Romania, reintrat in circuitul turistic in anul 2010.
Ansamblul Castelului Cantacuzino este format din 4 corpuri.
Pavilionul central are o suprafață de 3.148 mp in total (demisol, parter si etaj) si este construit dintr-o fundatie de beton, pereti de piatra cioplita si acoperis din tigla.
Pavilionul central se afla o colectie de heraldica reprezentand blazoanele familiilor inrudite prin alianta cu familia Cantacuzino, precum si portrete ale membrilor familiei din ramura munteana.
Castelul Cantacuzino a fost amenajat cu vitralii, plafoane cu grinzi pictate, balustrade din lemn, piatra si fier forjat, seminee cu piatra alba si ornamente din mozaic.
Turistii sunt fascinati de locatia istorica dar si de restaurantul Canta Cuisine, deschis recent in crama Castelului cu o capacitate de 90 locuri.
Vara, un loc deosebit al Castelului Cantacuzino il reprezinta terasa acestuia cu o capacitate de 120 locuri, de unde puteti admira abruptul Bucegilor in toata splendoarea.
Castelul Cantacuzino si restaurantul pot fi inchiriate pentru diverse evenimente private si corporate.In curtea castelului se gaseste si o biserica construita in acelasi timp cu acesta.
Acestea sunt doar cateva dintre motivele care fac ca acesta splendida locatie sa poate fi cunoscuta de catre turisti.
Vizitatorii beneficiaza de ghid profesionist in limba romana.